Sayra 1 januari 1997 – *21 september 2000

Sayra van the Chinese Wrinkle werd geboren op 1 januari 1997. De naam Sayra is afkomstig van het hebreeuws en betekend vogel. Ook jij hebt volop genoten van de Loonse en Drunense Duinen. Een hond met een super zacht karakter en een hartje van goud. Het gemis van jou, na jou overlijden was intens en enorm groot.

 

Wij hebben aan showringtraining gedaan in Riel en in Tilburg. In die tijd was het nog druk tijdens de training en had Tilburg nog een kynologen vereniging. Tijdens de shows hebben wij een aantal hele mooie prijzen gewonen en kreeg jij de kwalificaties: Excellent, BOB en BOS. 

In jouw korte leventje heb jij heel wat moeten doorstaan.Van tweemaal opname in een dierenkliniek tot een zeer ernstige allergie. Op 18 juni 1997 kreeg jij een aanrijding. Ik kwam net thuis van mijn werk, iemand kwam naar mij toe. Schrik niet: “Sayra heeft zojuist een aanrijding gehad”. Jij had een gebroken pootje dat werd geopereerd en vastgezet met een plaatje en pinnen. Twee dagen verblijf in de dierenkliniek.

Nadat jij thuis was ging het een aantal dagen goed en op 2 juli 1997 werd jij wederom opgenomen. Opgenomen met longcontusie. Hierdoor kreeg je een longontsteking  en een lymfeknoop ontsteking ter grote van een ei in je lies. Ook dit werd een dierenkliniek opname van een aantal dagen. Hierna ging het gelukkig  lange tijd goed en hebben wij volop van jou genoten. 

Maar na een tijdje kwamen de allergische reacties en hoe!!!   Op een gegeven moment vertoonde jij overal rode vlekken en verloor je op sommige plaatsen je vacht. Verschillende malen bij de dierenarts geweest. Alles hebben wij opgevolgd. Van voedingsadviezen tot aan shampoo’s en zalfjes toe. Vervolgens hebben wij besloten om een Artuvetrin test te doen. Je werd getest op 21 allergenen, waarvan 14 positief waren. De 5 ergste allergenen kwamen in aanmerking voor de injectie. Bij jouw waren dat: Graspollen, kruidenpollen, veldbeemdgras, Eng. raaigras en mens epitheel. Toentertijd werd de test afgenomen door een gedeelte van de huid kaal te scheren en stof van de allergie rechtstreeks in de huid te spuiten en te wachten op een allergische reactie. Een reactie werd getoond door verdikking, roodheid en aan de grote van de plek op de huid. Hoe groter hoe allergischer voor die stof.

In eerste instantie werd het erger daarna minder om vervolgens in alle hevigheid weer toe te nemen tot zweren aantoe, waardoor je de bijnaam:”lopend zweertje” kreeg. Het injecteren kon daardoor gestaakt worden.

Hierna overgegaan op prednison, omdat niets anders meer hielp. Echter dit paardenmiddel had ook zo zijn bijwerkingen.

“Gelukkig hebben de dierenartsen inmiddels geleerd dat het geen zin heeft om bij een allergie van meer dan 5 stoffen over te gaan op injecties.” 

Voor de allergieën wordt een flesje gemaakt met vloeistof van die stoffen alwaar de hond het meeste op reageert en het meest allergisch voor is. Vroeger waren dit er vijf tegenwoordig al acht.  De vloeisof wordt middels een injectie in de huid toegediend.

In het begin krijgt de hond een lage dosis 2 wekelijks van 0,2 ml. Deze wordt geleidelijk aan opgehoogd met langere tussenpozen. De hoogste dosering is 1,0 ml. Uiteindelijk is het de bedoeling dat je 1x per 4 weken een spuit geeft van 1,0 ml. Deze dosis bereik je na ongeveer 12 weken. En als het goed is dan reageert je  hond niet meer allergisch op deze allergenen.

Met de inhoud van één flacon Artuvetrin kunnen 10 maanden aan injecties gegeven worden. Een allergie is een chronische ziekte waardoor je om de 10 maanden een vervolgflesje nodig hebt om de allergiesymptomen te verlichten.  Het is de bedoeling dat er een immuunrespons in het lichaam wordt gestimuleerd. Hierdoor wordt immunologische tolerantie opgebouwd.

Met de kennis die ik nu heb……….zou ik sowieso een bezoek brengen aan een goede dermatoloog/homeopaat. Tevens zou ik nu een dubbeltest doen ……..zowel een huidtest alsook een bloedtest. Wel van het merk Artuvetrin.   

Ook zou ik de jeuk aanpakken en apoquel tabletjes geven. Deze werken goed tegen de jeuk ook al is dit een lapmiddel.

De huid welke is aangetast zou ik behandelen met honingzalf of verse honing direct van de imker.

Ik zou de hond ook yoghurt geven met verse honing van de imker. Honing is een natuurlijk product, heeft een helende werking en verhoogt de weerstand van je hond. 

Naast bovengenoemde zou ik ook aan de slag gaan om de weerstand van de hond te verhogen op homeopatisch vlak.

De weerstand kun je verhogen door: Silsterk voor langere tijd te geven en voor de huid Omega 3.

Let op: Als de hond allergisch is voor copra, farina en meelmijt is het aangewezen om de hond geen brok te geven………die zitten daar voornamelijk in. Check dit……Ga over op vers of vries de de brokken in. Dat is de enige manier om die mijt onschadelijk te maken.

© Copyright 2017- 2023 Myriam Arends.  

Alle rechten zijn voorbehouden aan de maker van deze website: La Torre Dell’Aquila.

Wij zijn lid van de Boxervrienden Nederland, Boxervereniging BK München te Duitsland, Vereniging voor Schnauzer Fokkers&Liefhebbers en de Nederlandse Schnauzer Club.