De eerste dekking van een van onze dames zal plaatsvinden rond de leeftijd van twee jaar. Ik ben van mening dat eerst het lichaam van de moederhond volgroeit moet zijn. Buiten dat, dient ook de teef geestelijk aan het krijgen van pups toe te zijn.Tussen twee dekkingen in zal de moeder ook voldoende gelegenheid en tijd krijgen om te herstellen en om met volle teugen van alles te kunnen genieten.

De dekking en de combinatie zal in het algemeen na de dekking op de website kenbaar gemaakt worden.

Inmiddels hebben wij al een aantal nestje mogen verwelkomen en kijken wij reikhalzend uit naar het volgende. Klik hiervoor op deze link het C Nest.

Geïnteresseerde pup koper

De geïnteresseerde pup koper wordt bij mij thuis uitgenodigd voor een eerste kennismaking en voor een oriënterend gesprek. Op deze manier leren wij elkaar kennen en  kun je kennis maken met onze honden en manier van fokken. Tevens worden de geïnteresseerde in de gelegenheid gesteld, net als wij, om vragen te stellen.  Je wordt in principe uitgenodigd voor een gesprek waneer de pups geboren zijn. Dat zal zijn vanaf een leeftijd van drie a  vier weken. Mocht je graag eerder een gesprek en kennis willen maken dan is dat uiteraard ook mogelijk.  Blijf je geïnteresseerd dan wordt je automatisch op de hoogte gehouden omtrent de ontwikkelingen en toegevoegd aan de geheime Facebook groep en app van La Torre Dell’Aquila. Deze app en groep is enkel voorbehouden aan de pup koper van La Torre Dell’Aquila. Hierin worden nog meer filmpjes en foto’s gedeeld.

Echo Sleeuwijk

Ongeveer 33 dagen na de eerste dag van de dekking zal bij de moederhond een echo gemaakt worden in Sleeuwijk. Waarom een echo? ………. Een echo kan het minste kwaad doen qua straling voor mijn hond en de ongeboren pups. In Sleeuwijk is men dusdanig kundig dat het aantal pups goed ingeschat kan worden, hetgeen voor mij belangrijk is voor de bevalling.

Een röntgenfoto gaat altijd gepaard met stralingen en deze wil ik het liefste vermijden. Een röntgenfoto zal dan ook alleen plaatsvinden indien dit medisch noodzakelijk is.

De eerste weken

Zodra de pups geboren zijn spreekt het voor zich dat het nog niet mogelijk is om meteen  te komen kijken. Wij willen de moederhond en de pups alle gelegenheid geven om in een rustige omgeving  te verblijven en op te groeien. Het socialiseren van de pups is voor ons een belangrijke factor en wordt tijdens het opgroeien meegenomen. De pup leert hoe hij met zijn soortgenoten, andere honden, personen en kinderen moet omgaan. De pup zal ook kennis maken met vreemde geluiden en voorwerpen. Ook zal gestart worden met bench- en zindelijkheidstraining wanneer de pup daarvoor de juiste leeftijd heeft. Onze pups worden geboren in de woonkamer en groeien aldaar ook op.   

Disclaimer wachtlijst/geïnteresseerde lijst

Ben je serieus geïnteresseerd in een pup of in de combinatie van de ouderdieren, dan kun je je aanmelden en op de wachtlijst/geïnteresseerde lijst laten plaatsen.

Bij het plaatsen op een wachtlijst/geïnteresseerde lijst kunnen geen rechten en plichten aan worden ontleent voor het bekomen van een pup. Wij wensen namelijk eerst persoonlijk kennis te maken met een geïnteresseerde. Telefonisch wordt geen pup aan u toegekend. Hiernaast kunnen wij u ook niet garanderen dat u een pup bekomt daar dit van vele factoren afhankelijk is.

Zolang de pups bij mij als fokker verblijven blijf ik als fokker de eigenaar van de pups tot op het moment van de daadwerkelijke overdracht en het totstandkomen van een koopovereenkomst. Een definitieve koopovereenkomst komt pas tot stand: Bij het ophalen van de pup, het ondertekenen van de definitieve koopovereenkomst, het overschrijven/ondertekenen van het eigendomsbewijs en uiteraard na volledige betaling. (Wij werken niet met een betalingsregeling. Telefonisch wordt geen pup aan u toegekend).

Hartonderzoek

Voordat de pups het nest verlaten krijgen zij een hartonderzoek. Dit hartonderzoek zal plaatsvinden in dierenkliniek Kaiserberg Duisburg te Duitsland  dit zal worden gedaan door De Heer Kresken of een van de artsen welke onder zijn toeziend oog vallen of bij Veterinaire Specialisten te Vught door Niek Beijerink specialist cardiologie. Het resultaat van het onderzoek wordt vermeld in de koopovereenkomst.

Entingen, titeren

De pup wordt met zeven weken getiterd. De pup krijgt namelijk via de moedermelk met de eerste biest maternale antistoffen mee waardoor de pup voor een bepaalde tijd beschermt is. Deze maternale antistoffen nemen ergens tussen de vijfde en zestiende week af. De reden dat in de traditionele entschema’s 3 keer geënt wordt is dat men voorheen niet wist wanneer dat moment was. Om 3 keer achtereen te enten, hoopten ze dat het juiste moment er bij zat.

Met antistoffen werkt het niet als een glas, dat als deze half leeg is, je hem bij kunt vullen en hij dan weer vol is. “NEE” , je kan het glas pas vullen als deze leeg is. En dat leeg zijn moment meet je met de titerbepaling in het bloed. Zou je eerder enten als dat het glas leeg is, dan doet de enting niets, maar je hebt op dat moment “WEL” alle hulpstoffen ingespoten, en onnodig het immuunsysteem van de jonge prille pup belast.

Als je titert en je hebt het juiste moment dan heeft de pup misschien zijn leven lang maar “1” enting nodig. en dat is de reden waarom men beter kan gaan titeren.
Het is namelijk mogelijk dat als je een  pup volgens de traditionele schema’s laat enten, dat de pup een jaar lang onbeschermd is. Het is namelijk mogelijk dat een enting op 6, 9 en 12 weken niets doet omdat de pup nog voldoende antistoffen vanuit de moeder heeft mee gekregen.  

Het zou fijn zijn als de toekomstige pup koper dit vort zal gaan zetten in het belang van de pup, om zodoende overmatige entstoffen in het lichaam van de pup en later de volwassenhond te voorkomen.

De meeste dierenartsen volgen de oude vaccinatieschema’s en zijn niet op de hoogte van titerbepalingen.

Wat je je af moet vragen is :

  • Hoe kan ik over-vaccinatie voorkomen?
  • Op welke manier kan ik er voor zorgen dat mijn hond toch goed beschermd is?

Het antwoord hierop is:”titeren”.

Veel honden worden niet juist gevaccineerd. Meestal eenmaal per jaar of eenmaal per drie jaar. De hond is in de meeste situaties nog beschermd en wordt dan over gevaccineerd. Dit over vaccineren kan desastreus zijn.

Hieronder staat een schema met de mogelijke gevolgen van over-vaccinatie!!

Veel voorkomende bijwerkingen:

Middelmatige bijwerkingen:

Ernstige bijwerkingen:

 Haarverlies, haarkleur. Onderdrukking immuunsysteem Acute Allergische reactie
Griep Gedragsverandering Artritis
Stijfheid Pigmentverlies Ontsteking van de schildklier
Weigeren om te eten Gewichtsverlies Niet zwanger kunnen worden
Pijnlijkheid Kreupelheid Zenuwaandoeningen
Ontstoken ogen Netelroos Aangeboren afwijkingen
Niezen Opgezette/opgezwollen kop.
Zweren in de mond Allergie tegen een bepaalde stof
Loomheid Luchtwegaandoening
Verandering op de plaats van injectie Ontsteking oog tot blindheid
Abcessen op het lichaam

Voor meer informatie aangaande titeren kun je op de volgende linken klikken: Tannetje Koning, of de pagina van Rodney Habib, of Googlen naar filmpjes van dierbewust.

Ook is er een speciale facebookpagina voor Titeren met Vaccicheck. Ik raad je  aan om hier lid van te worden, zodat je je alvast kunt inlezen. Bij de bestanden staan een aantal documenten waarin duidelijk uitleg wordt gegeven over titeren en wat dat nu inhoudt.

Vijftien weken regel

Wij zijn woonachtig in Nederland… mocht jij niet woonachtig zijn in Nederland maar in een ander Europees land dan heb je te maken met de vijftien weken regel. Maar wat houdt de vijftien weken regel in:

Mocht je woonachtig zijn in een van de Europesche landen en je wenst een pup van onze kennel te bekomen dan heb je te maken met de vijftien weken regel. De pup is dan vijftien weken eer deze naar de nieuwe baas/eigenaar mag gaan. Dit heeft niet te maken met de leeftijd van de pup maar puur met de rabiesenting welke door de wet verplicht is. De rabiesenting mag pas gegeven worden wanneer de pup de leeftijd van 12 weken heeft bereikt. Zodra de pup deze enting heeft bekomen dient de pup nog drie weken bij mij als fokster te verblijven. Dit is wettelijk zo bepaalt. Houdt je je niet aan deze wet dan is de kans aanwezig, indien je gecontroleerd wordt, dat er sancties volgen in de vorm van een geldboete of gevangenisstraf. 

Ontworming

De pups worden in totaal vier keer ontwormd dit met: 2 weken en vervolgens om de 12 dagen. 

Waarom niet met 2, 4, 6 en 8 weken. De pups mogen het nest verlaten wanneer zij 8 weken zijn. Ontwormen op het moment dat ze het nest mogen verlaten is geen aanrader, daar het vertrek vanuit hun o zo bekende omgeving naar een nieuwe thuis, stress met zich mee kan brengen. Zowel het ontwormen als de verhuis naar een nieuwe thuis kan diaree met zich meebrengen. Dat is net iets teveel voor dat lijfje. Wij vinden het derhalve belangrijk dat zij en tijdig ontwormt worden en diaree vrij zijn wanneer zij naar hun nieuwe thuis verhuizen.

Ophalen pup

Zodra de pup getitterd en/of ingeënt is en voldoende anti-stoffen met zich meedraagt, zal de pup het nest en zijn moeder na een week mogen verlaten. De pup kan dan  een goede nieuwe start maken bij zijn nieuwe baasje. 

Voordat de pup opgehaald wordt vragen wij aan de nieuwe eigenaar om iets mee te brengen dat van hen is…….iets waar de geur van de nieuwe eigenaar opzit. De pup kan dan alvast wennen aan jouw geur. Hij zal deze dan herkennen en voor hem of haar vertrouwd aanvoelen. 

Naam pup

Op de stamboom staat de naam van de pup die wij volgens het alfabet gegeven hebben, met aansluitend onze kennelnaam: La Torre Dell’Aquila. 

Uiteraard ben je vrij om je pup een eigen roepnaam te geven.

Pupypakket

Uiteraard krijg je bij het ophalen van de pup een puppypakket mee bestaande uit:

  1. Brokjes voor de eerst volgende dagen bij de nieuwe eigenaar.
  2. BARF en/of KVV.
  3. Een speeltje vanuit het nest.
  4. Het inentingsboekje.
  5. De stamboom wordt zodra deze in mijn bezit is gebracht.
  6. Een mapje met daarin nuttige informatie: 
  • De verkoopovereenkomst met als bijlagen een handleiding over de boxer.
  • Stamboom, gezondheidsgegevens, progrency (linebreeding – Inbreeding Coëfficient) over de ouderdieren.
  • Ontwikkeling van de pup vanaf de geboorte.
  • Benchtraining.
  • Voeding.
  • Wetenswaardigheden.

Koopovereenkomst c.q verkoopcontract

De casus pup koper versus fokker is een belangrijk punt voor zowel de pup koper als ook voor de fokker. Ik kan hier heel duidelijk in zijn, mede om problemen voor beide hierin te voorkomen. Want laten wij eerlijk zijn. Hier zit toch niemand op te wachten…….

Mijn onvoorwaardelijke voorwaarde: De pups blijven mijn eigendom tot aan de leeftijd dat de pup het nest mag gaan verlaten. Tot die tijd behoud ik mij het recht voor om geen pup aan een geïnteresseerde te verkopen. Hiernaast behoudt ik mij ook het recht voor om te alle tijde de eerste keuze uit het nest te maken, of dat een pup onder bepaalde voorwaarde verkocht gaat worden.

In mijn ogen wordt je van het begin af aan tot aan het eind aangemerkt als geïnteresseerde waarin je je voorkeur voor een pup kunt aangeven. Echter de koop komt pas tot stand bij het tekenen van een verkoopovereenkomst. Bij het tot stand komen van een verkoopovereenkomst behoudt ik mij tevens het recht voor om de verkoopovereenkomst zonder enige opgaaf van redenen te ontbinden.

Tevens staat in deze verkoopovereenkomst een ontbindingsclausule, waarin beide het recht hebben op ontbinding van de overeenkomst.  

Het koopovereenkomst c.q verkoopcontract  is door een jurist van het juristenkantoor voor fokkers van Gezelsschapsdieren nagekeken en goed bevonden. 

Das Rechtsbijstandverzekering

Wij zijn aangesloten bij de DAS rechtsbijstand en hebben een aparte clausule oplaten nemen voor het hobbymatig fokken.

© Copyright 2017- 2023 Myriam Arends.  

Alle rechten zijn voorbehouden aan de maker van deze website: La Torre Dell’Aquila.

Wij zijn lid van de Boxervrienden Nederland, Boxervereniging BK München te Duitsland, Vereniging voor Schnauzer Fokkers&Liefhebbers en de Nederlandse Schnauzer Club.