Ik ben Myriam Arends en ik heb drie kinderen, twee dochters en een zoon. Mijn oudste dochter is inmiddels op zichzelf gaan wonen. Samen met mijn twee jongste  kinderen ben ik woonachtig in Tilburg. Ik ben als allrounder werkzaam geweest bij de politie te Tilburg en heb daar verschillende taken verricht waaronder: jeugd- zeden- recherchewerkzaamheden. Voordat ik bij de politie werkte ben ik werkzaam geweest in de verpleging. Hierdoor heb ik veel kennis opgedaan over erfelijkheid, ziekteleer en zie ik hierin veel overeenkomsten bij onze trouwe viervoeter.  Mijn favoriete vakken waren biologie, ziekteleer, natuurkunde en scheikunde en dat komt mij nu goed van pas.

Wij hebben momenteel zes boxers, Amon en Sansa, welke ik bij Evi en Herman Richters te Münster (Duitsland) aangekocht heb. Amon kreeg ik op de leeftijd van 5,5 maand. Een mannetje die mij meteen in zijn hart sloot en ik hem. Anderhalf  jaar later mochten wij zijn volle zus, Bona-Sansa in onze armen sluiten. 

Op 21 april 2019 is Sansa bevallen van haar eerste nest, A-Nest, en daarvan hebben wij twee pups aangehouden. Aegon Jon, een mooie man, en Arya, een prachtige dame. 

Op 17 november 2020 is Sansa bevallen van haar tweede nest, B-nest, en daarvan zal Briënne onze kennel gaan versterken.

Op 16 april 2021 werd Arya voor het eerst mama en werd het C-nest geboren. Uit dit nest is Catelyn op fokkersvoorwaarde geplaatst bij mijn nicht Stephanie.

Op 25 april 2023 is Floriana Lyanna geboren en zij mag onze kennel komen versterken.

Naast de boxers had ik ook een Chihuahua, Mojo, een mannetje welke op de leeftijd van 15 jaar en 3 maanden is overleden.

In mijn derde levensjaar, 1968, kregen wij onze eerste boxer. Een wit, mannetje genaamd Nero. Helaas moesten mijn ouders een keuze maken vanwege een lintworm. Zij hebben hem toen uit huis geplaatst dit om te voorkomen dat een van de kinderen een lintworm zou krijgen.

In 1969 kregen wij onze tweede boxer genaamd Sita en zij heeft twee nesten gehad. In haar laatste nest zat een mooi donker gestroomd dametje, waar mijn vader helemaal van ondersteboven was en in zijn hart had gesloten. Maar toch heeft hij haar omwille van diverse redenen niet gehouden. Sita overleed in 1980. Zij dronk teveel water en bij controle bij de dierenarts bleek haar lever vergroot te zijn, waardoor wij afscheid van haar moesten nemen.

Mijn ouders hebben buiten de boxers nog verschillende rassen gehad, waaronder: Tekkel, Rottweiler, Herder, Riesen Schnauzer, Middenslag Schnauzer, Dwerg Schnauzer, de Engelse en de Amerikaanse Cocker Spaniël en de Franse Bulldog. Laatst genoemde heeft mijn vader nog steeds. Een mooi ondeugend bullemeisje genaamd Wickey.

Mijn ouders hebben enkel nestjes gefokt met Sita en de Engelse Cocker spaniëls Cindy en Sonja. Vanaf eind jaren 70 hebben zij geen nestje meer gehad. Mijn ouders werkten toen.

Op het moment dat ik op mijzelf ging wonen heb ik voor de scharpei gekozen met de ambitie om met hen te gaan fokken. Ik heb voor de scharpei gekozen puur omdat ik in mijn jeugdjaren ooit een foto in een tijdschrift zag waarvan ik dacht oooh:” dat is een gave mooie hond, die wil ik ooit hebben”. In 1993 werd Django geboren, een mooie zwarte scharpei reu. In 1995 kwam daar Sayra bij, een fawnkleurig meisje. Door hen heb ik mijn passie voor het lopen van hondenshows gekregen. In 1999 heb ik helaas te vroeg afscheid moeten nemen van Sayra en in  2001 van Django. Tevens stond voor mij vanwege de huidproblemen en allergieën vast dat ik nooit geen sharpei meer zou nemen en zeker niet met hen wenste te gaan fokken.

Na een aantal jaren geen hond meer te hebben gehad begon het toch weer langzaamaan te kriebelen. Het bloed stroomt daar waar het niet gaan kan. In 2003 kwam de boxer weer terug op mijn pad.

Luna is op 29 september 2003 geboren en op 3 februari 2015 overleden. Door haar wakkerde de passie voor de boxer weer terug aan. Haar karakter, haar liefde en haar passie voor de kinderen betekende heel veel voor mij.  Ik was totaal verknocht aan haar. Na haar overlijden zei ik: Ik neem nooit geen hond meer, puur om dit verdriet niet te hoeven voelen. Echter op 8 mei 2015 kwam Amon op mijn pad en op 21 oktober 2016 Bona-Sansa, volle broer en zus van elkaar en beide donker gestroomd. Met hen loop ik weer wanneer de tijd dat toelaat hondenshows.

Met Luna was ik voornemens om te gaan fokken echter liep dit iets anders uit dan gepland. Tijdens haar eerste loopsheid kreeg zij bij een tepel een gezwel ter grote en in de vorm van een ei. Deze heb ik met de tepel samen laten verwijderen. Dit bleek een ingekapselde goedaardig gezwel te zijn vermoedelijk veroorzaakt door hormonen. Op advies van de dierenarts heb ik haar  laten steriliseren.

Sansa is de stammoeder van mijn kennel. Zij is moeder geworden van drie nestjes en inmiddels met een welverdiend pensioen.  

Buiten de boxer was ik mij aan het oriënteren naar een tweede maar dan kleiner ras. Dit is de Miniature Schnauzer geworden.

De eerste Miniature Schnauzer welke wij in onze kennel hebben verwelkomt is: “Ragnar, Jackpot de Minis Parade”.

“Mijn honden zijn niet alleen mijn honden, zij zijn mijn maatjes, mijn soulmates”. 

Wij zijn een kleinschalige fokker en fokken volgens de regels van de Raad van Beheer. Mijn honden zullen de nodige testen gaan krijgen. bij de boxer is dat: Hartonderzoek, HD, ED en spondylose. Bij de Miniature Schnauzer is dat: Levershunt, ECVO-onderzoek (jaarlijks op Cataract en PRA) DNA onderzoek (MAC, SCD, DTP, CMT, MC PMDS) en eventueel Patella Luxatie.

Hetgeen ik spijtig vind, is dat mijn ouders nooit geen kennelnaam genomen hebben. Dan had ik deze vanuit hen verder voort kunnen zetten.

Naast het fokken heb ik tevens de ambitie om mij als keurmeester in het ras van de boxer te specialiseren. Naast de boxer staan ook andere rassen op mijn verlanglijst, rassen zoals: De Amerikaanse Cocker Spaniël, De Engelse Cocker Spaniël, de dwerg Schnauzer, de middenslag Schnauzer, de riesen Schnauzer, franse bulldog, Rottweiler, Shar-Pei, chihuahua en de tekkel. Daar een aantal rassen in rasgroep 2 vallen wens ik FCI keurmeester te worden van rasgroep 2. Ook hier kruipt het bloed waar het niet gaan kan……en staan er meerdere rassen op mijn verlanglijst.

Om keurmeester te worden heb je diverse opleidingen nodig waaronder  Basis kennis fokken en houden van honden BFH (oude KK1- Kynologische Kennis 1), Voortgezette Kynologische Kennis VKK (oude Kynologische Kennis 2) welke diploma’s inmiddels in mijn bezit zijn. Ook ben ik inmiddels in het bezit van het diploma exterieur/bewegingsleer.  En vanaf nu volgen de rasexamens.

Ook de cursus vakbekwaamheid, besluit houders van dieren, is door mij behaald. Vakbekwaamheid van honden en katten is voor iedereen die aan de eisen van het Besluit van Houders van Dieren wil voldoen. Na het volgen van deze cursus voldoe je aan alle richtlijnen en eisen die de overheid heeft vastgesteld. Met het diploma toon je aan alles te weten over het verzorgen en begeleiden van dieren.

© Copyright 2017- 2024 Myriam Arends.  

Alle rechten zijn voorbehouden aan de maker van deze website: La Torre Dell’Aquila.

Wij zijn lid van de Boxervrienden Nederland, Boxervereniging BK München te Duitsland, Vereniging voor Schnauzer Fokkers&Liefhebbers en de Nederlandse Schnauzer Club.